takaisin

Ylijohtaja Härmälä: Suomalaiset tukevat puun energiakäyttöä

 Uusiutuvan energian lisääminen Suomessa nojaa ennen muuta puuhun. Puun energiakäytöllä olemme nousseet Euroopan johtavien maiden joukkoon uusiutuvan energian lisäämisessä, muistutti työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Esa Härmälä8.11.2013 Suur-Savon Sähkön biolämpölaitoksen vihkiäisissä Savonlinnassa.

 

– Puun energiakäyttö lisääntyy siitä huolimatta, että kivihiilen kilpailukyky on viime aikoina parantunut. Keskustelu kivihiilestä on kuitenkin osoittanut, että suomalaiset haluavat lisää nimenomaan puuhun perustuvaa energiaa. Tähän meillä onkin hyvät edellytykset metsien lisääntyvien kasvuylijäämien ja korkean osaamisen pohjalta.

 

 – Puun menestyksen takaamiseksi on tärkeää kehittää sille entistä monipuolisempia käyttömuotoja. Puun nesteytykseen ja kaasutukseen pitää jatkossakin panostaa, muistutti Härmälä.

 

– Puun käytölle on myös uhkia. Metsäteollisuutemme tulee säilyä kilpailukykyisenä. Mitä enemmän Suomessa tehdään sellua tai sahatavaraa sitä enemmän saamme myös uusiutuvaa bioenergiaa.

 

– EU ei saa vaikeuttaa puun energiakäyttöä sellaisilla biomassan kestävyyskriteereillä, joihin kestävän metsätalouden mallimaassa Suomessa ei ole mitään tarvetta ja perusteita. Kestävästi tuotettua puuta on myös jatkossa kohdeltava hiilineutraalina polttoaineena, josta ei makseta päästömaksuja, Härmälä painotti.

 

Lisätiedot:

ylijohtaja Esa Härmälä, TEM, puh. 029 506 47008.11.2013


Alueellisen energia- ja ilmastotyön edistäminen Keski-Suomessa

Alueellisen energia- ja ilmastotyön edistäminen Keski-Suomessa Alueellisen energia- ja ilmastotyön edistäminen Keski-Suomessa projekti tulee antamaan ilmaista

Lue lisää


Keski-Suomen energiatase valmistunut

Keski-Suomessa kulutetusta energiasta puolet on uusiutuvaa ja uusiutuvan energian käyttö kasvaa.

Lue lisää


Alueellisen energia- ja ilmastotyön edistäminen Keski-Suomessa

 

Lue lisää

Alueellisen energia- ja ilmastotyön edistäminen Keski-SuomessaLue lisää

Lue lisää Uutisia ja tapahtumailmoituksia >>