takaisin

Vapo jatkaa polttoainetoimituksia Ähtärin Energia ja Vesi Oy:lle

Vapo Oy on toimittanut Ähtäriin polttoainetta jo vuodesta 1963 ja nyt sovitulla viiden vuoden polttoaineen toimitussopimuksella polttoaineen toimitus tulee jatkumaan aina 2019 vuoteen saakka.

Sovitussa kaupassa polttoainevalikoima kattaa jyrsinturpeen, metsähakkeen, turvekantohakkeen sekä puu- ja turvepelletin. Jyrsinturve on volyymiltaan tärkein polttoainelaatu ja sen osuus on 70-80 % kokonaisvolyymista. Vuotuinen yhteismäärä on 40 GWh. Sopimusjaksolla kaupan arvo on noin 4 miljoonaa euroa.

Vapo Oy:n aluejohtaja Mika Säynäjäkankaan mukaan Ähtäri toimii erinomaisena esimerkkinä kotimaisen energian käytössä. Toimitettavat polttoaineet toimitetaan keskimäärin 20-25 kilometrin etäisyydellä lämpölaitokselta. Polttoainetuotanto työllistää alueella lukuisia yrittäjiä. Ähtäriläiset Hannu ja Janne Viinikka ovat mukana koko polttoaineketjussa. Viinikat tuottavat sekä jyrsinturvetta että palaturvetta Mäkikylänsuolla, lisäksi he toimittavat autoillaan polttoturpeen ja metsähakkeen Ähtärin laitokselle.

Ähtärissä on päälaitoksella 4 ja 5 MW leijukerroskattilat. Toinen toimituskohde on Inhan teollisuusalueella oleva pellettilämpökeskus, jossa on 0,3 MW kattila ja vuotuinen polttoainekäyttö on suuruusluokkaa 700-800 MWh puupellettiä vuodessa. Pelletti tuodaan Seinäjoen Haukinevan tai Ylistaron pellettitehtaalta. 

Polttoainetoimitus on sujunut erittäin hyvin jo viisi vuosikymmentä ja kysyimmekin asiakkaan mielipidettä kaupantekotilaisuudessa. Ilkka Kajander sanoin: ”Arvostan polttoainetoimittajan luotettavuutta ja tunnettavuutta polttoainetoimittajana”.

Lisätietoja: Mika Säynäjäkangas, aluejohtaja, Vapo Oy, puh. 020 790 5674

8.5.2014


Keski-Suomen energiatase valmistunut

Keski-Suomessa kulutetusta energiasta puolet on uusiutuvaa ja uusiutuvan energian käyttö kasvaa.

Lue lisää


Onnistunut lämpöpumppuhanke

Linkki esitteeseen  [tästä] Maalämpö on oikeassa paikassa ja oikein toteutettuna edullinen, helppohoitoinen ja ympäristöä säästävä lämmitysmuoto. Koska maalämpöjärjestelmän

Lue lisää


Jyväskylän energiatase valmistunut

Jyväskylän energiatase valmistunut

Lue lisää

Tarvaalan Biotalouskampuksen energiajärjestelmä

Benet tekee JAMK Tarvaalan Biotalouskampuksen energiajärjestelmän uudistamisen esisuunnitelun.

Lue lisää

Lue lisää Uutisia ja tapahtumailmoituksia >>